"Юноє дарованіє" Анастасія Дєєва озвучила чергове "покращення" для водіїв

Після шквалу критики Анастасія Євгеніївна передумала гнобити водіїв перездачами на права кожні 5 років, але повідомила, що медичний огляд водії таки мають проходити.

А.Дєєва. Фото: Соцмережі.

Заступниця міністра внутрішніх справ Анастасія Дєєва виступає за вдосконалення медичного огляду при отриманні водійських прав. Про це вона повідомила журналістам, передають Патріоти України з посиланням на "Українські новини".

"Ніяких перездач (на водійські права) кожні 5 років не буде... Для водіїв категорії В буде перездача медогляду через мінімум 15 років. Сам медогляд повинен бути вдосконалений, він повинен бути об'єктивнішим, і ми закликаємо МОЗ приєднатися до процесу... Можливо, потрібно скоротити медогляд і перевіряти тільки те, що потрібно, наприклад, зір, психофізичний стан", - сказала вона.

Також Дєєва наголосила на необхідності створення електронного реєстру медичних довідок, щоб співробітники сервісних центрів МВС могли мати до нього доступ.

Крім того, вона вважає, що необхідно стежити за об'єктивністю результатів іспитів на отримання водійських прав.

Також Дєєва зазначила, що медичний огляд для водіїв категорій С і D буде здійснюватися кожні 5 років.

Заступник міністра розраховує на завершення розробки законопроекту з даними змінами порядку отримання водійських прав у другій половині 2017 року.

Як повідомляли Патріоти України, раніше Дєєва інформувала про плани МВС змінити терміни дії водійських посвідчень, що викликало негативну реакцію в суспільстві.

Поштовх для стрімкого розвитку вітчизняного ВПК: ЄC купуватиме українську зброю для ЗСУ на мільярди євро

середа, 8 травень 2024, 7:15

Українському ВПК прогнозували 2024 року шостикратне зростання. Однак держбюджет не в змозі викупити повністю обсяги виготовленої продукції навіть на рівні виробництва 2023 року. Держави-члени Євросоюзу купуватимуть озброєння для потреб ЗСУ від українс...

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...