Юрій Іванющенко, він же Юра Єнакіївський, програв справу проти Сергія Лещенка (документ)

Бізнесмен позивався до Лещенка, вимагаючи вибачення за те, що його було названо "смотрящим" за державними підприємствами в часи правління Віктора Януковича.

Юрій Іванющенко. Фото: 112.ua.

Одіозний бізнесмен Юрій Іванющенко, відомий ще як Юра Єнакієвський, програв у суді справу проти народного депутата Сергія Лещенка. Про це сам Лещенко повідомив 22 серпня у Facebook і оприлюднив документ, пишуть Патріоти України.

Печерський райсуд міста Києва відмовив Юрію Іванющенку в задоволенні його позову.

Зокрема, бізнесмен позивався до Лещенка, вимагаючи вибачення за те, що його було названо "смотрящим" за державними підприємствами в часи правління Віктора Януковича.

"Соратник Януковича взявся судитися після мого ефіру на Savik Shuster Studio від 20 листопада 2015 року, де я нагадав, що Іванющенко був "смотрящим" Януковича та перевірявся слідством по справі Майдану на причетність до підвозу в Київ "тітушок", - написав Сергій Лещенко.

"Іванющенко доводив у позові, що слово "смотрящий" є жаргоном ув'язнених, а, оскільки сам Іванющенко ще жодного разу не сидів у тюрмі, то і "смотрящим" він бути не може. По тітушках йому теж не було оголошено підозру, а тому він начебто непричетний", - додав депутат.

Лещенко зазначив, що в ході розгляду справи клопотав про відведення судді Печерського суду Ірини Литвинової.
"У підсумку, Литвинова не "відвелася", але одночасно... винесла рішення на мою користь по суті позову Іванющенка", - повідомив депутат.

Згідно з ухвалою суду, Іванющенко має 10 днів на апеляцію.

Щось в Москві здохло: Росія скасувала розшук Зеленського і і Порошенка - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 18:30

Президента України Володимира Зеленського та колишнього президента Петра Порошенка прибрали з бази розшуку МВС РФ. Про це повідомила Медіазона у четвер, 9 травня. . "Картки розшуку глав України зникли невдовзі після того, як 4 травня їх випадково вияв...

"Патєрь нєт?": У Росії на параді-2024 було втричі менше техніки і вп'ятеро менше авіації, ніж у 2021-му

четвер, 9 травень 2024, 18:24

Демонстрація "військової могутності" рф виявилася менш переконливою, ніж перед війною і в перший рік війни з Україною. Глядачі на Красній площі побачили 61 одиницю техніки — менше, ніж під час підготовки до параду обіцяв Шойгу (75). В останньому передв...