Із конфіскацією майна: Голосіївський суд озвучив вирок російським ГРУшникам

Суд підтвердив, що вони були чинними російськими військовими на момент затримання в зоні АТО.

У Києві зачитали вирок російським ГРУшникам. Фото:www.slovoidilo.ua

Голосіївський суд міста Києва визнав військовослужбовців ГРУ РФ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва винними у веденні агресивної війни, сприянні терористичній організації, здійсненні теракту, незаконному в'їзді на окуповані території України і контрабанді зброї. На основі висунутих звинувачень російських спецпризначенців Александрова та Єрофеєва засуджено на 14 років ув'язнення. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

У цей термін їм буде зараховано час перебування у СІЗО. Вирок суду також передбачає конфіскацію майна ГРУшників і позбавлення їх права посідати військові посади строком на три роки. Разом із тим колегія суддів виключає з обвинувачення епізоди, пов'язані з потерпілими, які були поранені вже після зіткнення на посаді "Фасад".

Як відомо, 6 травня 2015 року російських спецпризначенців затримали біля міста Щастя Луганської області.

Прокурори висунули Александрову та Єрофеєву однакові звинувачення в незаконному перетині кордону і, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового.

Російських ГРУшників вважають головними претендентами на обмін на українських політв'язнів у Росії, зокрема, на Надію Савченко.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...