Ізраїльська делегація підсунула собі свиню: За фактом візиту до Криму делегації Кнесету розпочато кримінальне провадження

Київ може відмінити безвізовий режим для поломників до Умані. А також вжити інших політичних заходів

Ілюстрація:tsn.ua

Сьогодні, 12 лютого, прокуратура АРК розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного в'їзду на територію Криму делегації парламенту Ізраїлю (Кнесету). Про це повідомили в прес-службі відомства. Голова єврейської делегації уже жалкує з приводу своєї необачної місії, нагадують Патріоти України. Однак скандал набирає обертів.

"За результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі встановлено, що, незважаючи на існуючу заборону, з порушенням міжнародних санкцій 10 лютого тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим відвідала делегація парламенту Ізраїлю (Кнесету) на чолі з депутатом, головою парламентської комісії з освіти, культури та спорту Яаковом Маргі", - йдеться в повідомленні.

У наглядовому відомстві також нагадали, що Законом України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" встановлено особливий правовий режим перетину кордонів тимчасово окупованої території Криму.

"Отже, членами делегації парламенту Ізраїлю (Кнесету) порушений порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України", - відзначили в прокуратурі. За даним фактом розпочато досудове розслідування.

"Матеріали кримінального провадження відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" спрямовані в прокуратуру автономії з метою подальшого направлення до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності", - додали в прес-службі.

Як вже відзначалося, за словами посла України в Ізраїлі Геннадія Надоленка, неузгоджений з Києвом візит Маргі до Криму і його зустріч з главою окупаційної влади півострова Сергієм Аксьоновим може призвести до посилення Києвом візового режиму для Ізраїлю.

"Зайнявши цю висоту, противник зможе з неї працювати": Офіцер ЗСУ розповів про наслідки в разі окупації Часового Яру

вівторок, 30 квітень 2024, 8:48

Якщо окупаційним військам Росії вдасться захопити Часів Яр на Донеччині, то місто стане для ворога вихідним рубежем на Костянтинівку. ЗСУ будуть змушені відтягнути свої вогневі засоби. Про це в інтерв'ю УП розповів замкомбата 5-ої штурмової бригади та...

Ворог намагається використати вікно можливостей: Згурець оцінив ситуацію на фронті

вівторок, 30 квітень 2024, 8:37

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець вважає, що піврічне затримання військової допомоги від США та виснаження за цей час наших підрозділів створили умови. для активізації противника на полі бою. Про це він розпов...