"Javelin – не панацея": Ветеран АТО розповів, чим ЗСУ б'ють по танках терористів

Іван Савельєв переконаний, що українські ракети "Стугна" і "Корсар" теж мають гарні тактичні характеристики

Високомобільний ПТРК "Стугна-П". Фото: Обозреватель.Збройні Сили України на Донбасі успішно відбивають атаки російських окупантів за допомогою вітчизняних мобільних протитанкових ракетних комплексів, які є ефективним аналогом західної зброї. У цьому контексті знамениті американські ПТРК новітнього покоління Javelin не слід сприймати як панацею. Про це в ефірі Обозреватель.LIVE розповів ветеран АТО, волонтер Іван Савельєв, передають Патріоти України.

"Ми чекаємо від США летальної зброї. У всіх на слуху Javelin. Це як в старій казці - можна дати людині вудку, а можна дати рибу", - зазначив він.

"У нас в Києві є КБ "Луч", яке випускає протитанкові керовані ракети "Стугна", "Корсар". Так, це не Javelin. Але українські ракети мають гарні тактичні характеристики", - сказав Савельєв.

"Зараз вже не 2014 року, а 2017 рік, і фронт насичується цими "Стугна "... Ці речі на фронті є, і вони працюють", - підкреслив волонтер.

"Так, Javelin б'є по навісній траєкторії, але це не панацея", - заявив ветеран АТО.

Савельєв звернув увагу, що на лінії розмежування територія шириною до 4 км є "мертвою зоною для бронетехніки. Якщо туди заїдеш, то на тебе відкривається полювання".

Фронтовик додав, що в цьому випадку українські ракетні комплекси не гірше американських справляються з поставленими завданнями щодо відбиття атак ворога.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...