Кадиров при будь-якому зручному випадку спровокує "Чечню-3" із захопленням російських територій, - доповідь російського аналітика

Сьогодні один з лідерів російської опозиційної партії "ПАРНАС" Ілля Яшин має намір презентувати незалежну доповідь "Загроза національній безпеці".

Ілля Яшин. Фото: metronews.ru.

Ілля Яшин, який представляє опозиційну партію РФ "ПАРНАС", має намір представити спеціальну доповідь про те, як Рамзан Кадиров може спровокувати нову "чеченську кампанію", пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Про це йдеться в незалежній доповіді "Загроза національній безпеці", яку сьогодні в Москві має намір презентувати один з лідерів російської опозиційної партії "ПАРНАС" Ілля Яшин.

Доповідь отримала назву "Загроза національній безпеці". У ній йдеться про те, що "чеченський халіфат" живе своїми законами і традиціями, отримуючи значні субсидії з бюджетних коштів.

Як зазначає автор доповіді, в Чечні під керівництвом Кадирова, який "купається в розкоші", відбувається нарощування військової потужності. Крім того, чеченський лідер веде все більш нахабний діалог з російським урядом на тлі міцніючої невразливості.

"Кадиров знає, що за його спиною боєздатна чеченська армія, віддана особисто йому, а головне, лояльність президента Путіна. Ні силові структури, ні уряд не в змозі підкорити Кадирова російськими законами і повернути Чечню в рамки російського суверенітету", - вважає Яшин.

Доповідь свідчить, що главі Чечні підвладні потужні ресурси, що дозволяють при перших ознаках дестабілізації політичної обстановки просто вийти зі складу РФ. В "Парнасі" переконані, що Кадиров при цьому може захопити ряд сусідніх областей.

Яшин робить висновок, згідно з яким Кремль сам створив в Чечні небезпечний режим, і лояльність Кадирова повністю залежить від того, як РФ буде надалі фінансувати регіон.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що одна з глав опозиційної доповіді розповідає про чи не сотні тисяч дітей і молодих людей з Чечні, яких муштрують військовою службою. У подібній "піхоті" помічені вихідці з неблагополучних сімей. Згідно з доповіддю, діти і юнаки вчаться війні і вбивствам зі словами "Аллах акбар!" на вустах.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...