Камені з неба: ЄС готує новий удар по Росії через Керченський міст

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в Європейському союзі декілька місяців опрацьовуватимуть питання посилення санкцій проти Російської Федерації через незаконне спорудження Керченського мосту до окупованого Росією Криму. Про це він сказав під час спілкування з журналістами в Києві, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, його запитали про перспективи розширення Євросоюзом санкцій проти російських компаній, що залучені до незаконного спорудження мосту через Керченську протоку. "ЄС це розглядає", - заявив міністр і додав, що в Європейському Союзі у цьому питанні має бути повна підтримка зі сторони усіх 28 країн-членів. "Сам процес відбувається, на жаль, з одного боку, не дуже швидко, але рішення обов'язково приймається", - заявив Клімкін.

"Коли я казав, що обов'язково будуть санкції за так звані "кримські вибори", вони є, але їх опрацювання тривало декілька місяців. Так само декілька місяців зараз буде тривати опрацювання нових санкцій", - заявив міністр. Також він зазначив, що сьогодні формально набули чинності санкції США, введені після отруєння екс-полковника російської розвідки Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському місті Солсбері.

"Ви бачите, що санкційний тиск зростає. Він зростає з боку Сполучених Штатів, він зростає з боку Європи. Він не просто є відчутним, він закриває Росії можливість розвиватися і почувати себе як цивілізована країна", - заявив Клімкін. "І цей тиск працює зараз і обов'язково спрацює далі, а ми будемо працювати з усіма, щоби не тільки розширювати суто арифметично ці санкції, збільшувати кількість компаній і так далі, а щоби ці санкції системно впливали на Росію", - наголосив міністр.

Хоче продемонструвати силу: Путін віддав наказ провести навчання із застосування ядерної зброї

понеділок, 6 травень 2024, 16:30

Очільник Кремля Володимир Путін доручив Генштабу ЗС РФ провести навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони країни-агресорки, передають Патріоти України. "За дорученням верховного головноком...

Хочуть влаштувати торг? Сі Цзіньпін у Парижі закликав шукати "хороших шляхів" вирішення "української кризи"

понеділок, 6 травень 2024, 15:26

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін разом із партнерами нібито шукає "хороші шляхи" для завершення війни в Україні. При цьому повномасштабне вторгнення Росії в Україну він, як і раніше, назвав "українською кризою". Про це Сі Цзіньпін написав у кол...