"Камінь у город" фрау Меркель: Клімкін у Європі розповів, що могло б стати найкращою санкцією проти Росії

Україна вимагає оперативної та ефективної реакції на ескалацію конфлікту в Азовському морі.

Павло Клімкін

Необхідно терміново забезпечити оперативне та об'єднане міжнародне реагування на агресію Росії. Декларацій недостатньо, має бути дія. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час засідання ОБСЄ, зазначають Патріоти України.

На зустічі ж міністрів НАТО в Брюселі Павло Клімкін заявляв, що найкращою санкцією проти Росії могло б бути закриття проекту газопроводу "Північний потік-2". Після "Керченської кризи" у світі з новою силою розгортається боротьба за припинення цього проекту. Україну енергійно підтримали США та інші держави.

"Ми говорили про те, що потрібно зупинити "Північний потік-2" і про те, що це була б найкраща санкція проти Росії", – наголосив Клімкін.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький застеріг, що після завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" ніщо не зупинить Росію від подальшої агресії в Україні. Натомість у Путіна такі висловлювання Моравецького назвали "невдалою інсинуацією".

Німеччина,Фінляндія та Швеція видали усі дозволи на будівництво та експлуатацію газопроводу "Північний потік-2". Проти будівництва газопроводу виступили Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, Словаччина, США та Данія. Поява цього газопроводу збільшить залежність ЄС від російського "Газпрому", який вже постачає близько третини обсягів газу в ЄС. Україна після запуску "Північного потоку-2" втратить не лише дохід від транзиту блакитного палива, але й геополітичний важіль впливу.

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...

"Це буде чесно": Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку

вівторок, 23 квітень 2024, 15:30

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном, зазначивши, що у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за ви...