Карасьов розповів, що означає "забудькуватість" Путіна про Україну в щорічному посланні

Це була спланована і продумана "забудькуватість", впевнений політолог.

Вадим Карасьов. Фото:dt.ua

Те, що президент Росії Володимир Путін не згадав Україну у своєму щорічному посланні до Федеральних зборів, не означає, що українське питання забуте. Таку думку в коментарі виданню Гордон висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, повідомляють Патріоти України.

"Путін не згадав Україну не тому, що забув, він спеціально промовчав. Такої ж забудькуватості він хотів би від західних партнерів України, щоб зняти проблему, яка сьогодні заважає зближенню Путіна із Заходом, зокрема, в організації спільних антитерористичних дій на території Сирії.

Українське питання заважає Путіну повернутися у велику геополітичну гру, яка розігрується сьогодні на територіях Близького і Середнього Сходу. Там складаються нові конфігурації ХХI століття, ведеться гра ключових держав світу", - зазначив політолог.

Він підкреслив, що російський лідер намагається зробити все, щоб західні країни зосередилися на боротьбі з тероризмом і "махнули рукою" на ситуацію на Донбасі.

"Путін не зупиниться.На даному етапі йому важливо зняти українське питання з радарів міжнародної дипломатії, щоб сприяти вирішенню конфлікту на Донбасі на своїх умовах", - сказав Карасьов.

На його думку, Путін не "переключиться" на конфлікт з Туреччиною.

"Незважаючи на "залізні" ноти турецького фрагмента свого послання Федеральним зборам, Путін не озвучив якісь серйозні заходи, обмежившись лише натяком і сказавши, що Туреччина" не відбудеться помідорами", - зазначив експерт.

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...