Карімову, можливо, допомогли померти, - узбецькі правозахисники

​Офіційної інформації про смерть узбецького лідера ще не надходило.

Іслам Карімов. Фото: lenta.ru.

Узбецькі правозахисники вважають, що відомості про смерть Іслама Карімова настільки суперечливі, що, можливо, це було вбивство, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У Ташкенті помер президент Узбекистану Іслам Карімов, про це повідомило інформаційне агентство «Фергана.ру». За даними джерел цього ЗМІ, смерть наступила в 15-16 годині за ташкентським часом. Це опозиційне видання також заявляє, що можливо смерть сталася внаслідок "несвоєчасного надання допомоги", або Карімова хтось просто відключив від апарату штучного дихання.

Офіційної інформації від влади країни поки не надходило. Джерело РІА Новини в апараті президента повідомлення про смерть Карімова спростувало. «Повідомлення про смерть не відповідають дійсності. Президент госпіталізований. Його стан стабільний», - сказав він.

Раніше президент, як повідомила його дочка Лола Карімова-Тілляєва, переніс крововилив в мозок.

Іслам Карімов народився 30 січня 1938 року в Самарканді в родині службовця. Закінчив Середньоазіатський політехнічний інститут, в 1964 році вступив в КПРС. Працював на господарських і партійних посадах, з червня 1989 року - перший секретар ЦК Компартії Узбекистану. 24 березня 1990 року на сесії Верховної Ради Узбецької РСР Карімов був обраний президентом Узбецької РСР. Після розпаду СРСР став беззмінним президентом Узбекистану.

За даними джерел, Карімов, радіючи перемогам спортсменів, надмірно вживав горілку та інші спиртні напої. Відомо, що ще в опівночі він розмовляв з главою своєї адміністрації Зелімханом Хайдаровим, потім він раптово втратив свідомість і впав.

За даними узбецьких опозиціонерів, першу допомогу Карімову надали чергові лікарі медпункту резиденції, після чого він був госпіталізований.

Карімов став президентом Узбекистану в 1991 році і займав пост глави держави беззмінно.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...