"Керівництво Росії заплуталось в своїх брехливих заявах": Турчинов про українських "диверсантів" в Криму

Турчинов вважає, що затримання українців робилося для прикриття п'яної стрільби російських військових та бездарно сфабрикованої ФСБшної операції

Олександр Турчинов. Фото: focus.ua.

Секретар РНБО Олександр Турчинов знайшов розбіжності у заявах Росії щодо затриманих "українських диверсантів". Про це він написав у своєму Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Керівництво Росії заплуталось у своїх брехливих заявах. Так, лише 10 серпня російські силовики зробили гучні заяви про події, які за їх словами, відбулись в ніч проти 7 серпня", - написав він.

За його словами, таку затримку можна пояснити виключно тим, що для підробки "доказів" агресивних дій України вони потребували часу. Окрім цього, російська сторона за цей час приховала справжні небезпечні злочинні дії своїх підлеглих, а саме перестрілку між різними підрозділами російських силовиків, які "традиційно зловживають алкоголем, особливо у вихідні дні".

"У перших заявах йшлося про заарештованих співробітників ГУР, а в останніх - російське МЗС рапортує про двох громадян України та Росії, які, виявляється, вже зовсім не співробітники ГУР, а цивільні, які, за останньою версією, "сприяли" українським військовим", - зауважив Турчинов.

Він впевнений, що Росія захопила випадкових громадян, а не "диверсантів", і про це знають усі. Все це робилося для прикриття п'яної стрільби російських військових та бездарно сфабрикованої ФСБшної операції. Полонені після катувань підпишуть усю нісенітницю, яку їм надиктують.

Турчинов додав, що усі подібні дії Росії є наслідком безкарності, яку відчуває "реваншистське керівництво Росії, яке будує свою імперію на на брехні та агресії".

Нагадаємо, 7 серпня, російські прикордонники перекрили рух на усіх пунктах пропуску на адмінмежі між окупованим Кримом та материковою Україною. У російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні. Лише вранці 10 серпня усі три пункти пропуску знову почали працювати у штатному режимі. За ці три дні поблизу адмінкордону спостерігалася висока активність ЗС РФ.

10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. За інформацією ФСБ, в ніч з 6-го на 7-ме серпня 2016 року в районі міста Армянськ була виявлена група "диверсантів", під час затримання якої загинув співробітник ФСБ, а в ніч на 8 серпня 2016 року ще дві групи "диверсантів" нібито здійснили спроби прорватися до Криму, що "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України".

ФСБ запевняє, що під час бою загинув російський військовий. У Росії заявили, що на місці першої сутички були начебто виявлені 20 саморобних вибухових пристроїв, боєприпаси, міни, гранати і спецзброя.

Також ФСБ заявила про ліквідацію "агентурної мережі" української розвідки у Криму із числа громадян України і Росії. Одним із організаторів терактів назвали мешканця Запорізької області Євгена Панова, який служив у 37-му окремому мотопіхотному батальйоні ЗСУ під позивним "Юджин", демобілізувався у серпні минулого року.

Брат затриманого українця стверджує, що його викрали на території материкової України і вивезли на окуповану територію.

Суд заарештував Панова на два місяці.

Російський президент Володимир Путін заявив, що замість пошуків шляхів врегулювання конфлікту Україна "перейшла до практики терору". Також він пообіцяв, що "безумовно, повз таких речей проходити не будемо".

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...