Кернеса підозрюють у створенні злочинної організації та розкраданні в особливо великих розмірах, - адвокат

Обшуки у Кернеса проводяться у рамках розслідування трьох кримінальних проваджень.

Геннадій Кернес. Фото: 112.ua.

Обшуки у мера Харкова Геннадія Кернеса проводяться в рамках справи про створення злочинної організації, а також розкрадання в особливо великих розмірах. Про це заявив адвокат Кернеса Олександр Гунченко в ефірі "112 Україна", повідомляють Патріоти України.

Загалом обшуки у Кернеса проводяться у рамках розслідування трьох кримінальних проваджень.

"Справа, за якою проводяться слідчі дії, воно дворічної давності, зареєстрована в ЄРДР в 2014 році. Прокинулися через 2 роки слідчі органи, вирішили щось проводити, для нас це смішно. Це справа про нібито здійснення посадовими особами Харківської міської ради низки злочинів.

Мова йде про статті 191 ч. 5, це розкрадання в особливо великих розмірах, ст. 364, посадовий злочин і 255, найсмішніша, створення злочинної организации", - пояснив адвокат.

Він також додав, що мова йде про землю. "Мова йде про землю. Краще запитати у ГПУ, чому вони так думають, я таких підстав не бачу", - заявив він.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...