Хай готують на багатті? Аксьонов просить Москву вимкнути Криму українське світло

Самопроголошений очільник півострова чекає у найближчі дні запуску другої нитки так званого енергомоста.

Сергій Аксьонов. Фото:eadaily.com

У Криму немає настільки критичної потреби в українській електроенергії. Про це в інтерв'ю Кримській газеті заявив так званий глава окупованого Криму Сергій Аксьонов, зазначають Патріоти України.

"На сьогоднішній день потужність перетікання по енергомосту з Єдиної енергетичної системи Росії становить 200-260 мегават, а після запуску у найближчі дні другої нитки ми отримаємо ще 200 мегават.

Разом із власною генерацією цієї кількості достатньо, щоб покрити нинішні потреби Криму," - підкреслив він. Крім того, Аксьонов стверджує, що "критичної потреби у постачанні електроенергії з України не існує вже сьогодні".

"Я довів свою позицію і позицію кримчан до федерального центру. Однак остаточне рішення приймає Міненерго РФ," - підсумував так званий глава анексованого Криму.

Нагадаємо, вчора Аксьонов заявляв, що так звана влада Криму відмовиться від поставок електроенергії з України у разі їх відновлення.

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...