Хай окупанти не скиглять: Представник президента по Криму відкинув звинувачення росіян у "водному геноциді" півострова

Не треба хижацьки грабувати під військову промисловість прісні резервуари та витрачати вологу на непритаманне землям агрогосподарства, і пустеля не буде утворюватися.
Екологічної катастрофи у Криму немає. Ілюстрація: РБК.

Насправді екологічної катастрофи в окупованому Криму немає. Це «російська пропаганда», щоб змусити Україну дати воду. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабин, передають Патріоти України.

«У нас є дуже велика кількість корисних ідіотів і проплачених людей, які ходять по Україні - блогери і, на жаль, окремі посадові особи, - і розповідають про жахливу екологічну катастрофу. Шановні, там за визначенням немає екологічної катастрофи, оскільки Північно-Кримський канал - це штучна споруда. Це не природний об'єкт. Якщо ми навіть припустимо, що там змінилася ситуація із середовищем. Це просто повернення до природного стану», - каже Бабин.
Він зазначив, що через перекриття водного каналу у Росії з'явилися серйозні економічні проблеми. «Якщо Росія там не може займатися товарним тваринництвом і вирощуванням твердих сортів пшениці - я від цього проблеми не відчуваю. Якщо Росія сьогодні не може на підприємствах Північного Криму розгортати виробництво товарів подвійного значення - вибачте, а це зокрема титан для ядерних човнів і це в тому числі продукція, яка є складовою хімічної зброї - я від цього проблем не відчуваю», - сказав представник президента.
Бабин заявив, що підтримує позицію Петра Порошенка відносного того, щоб зробити окупований Крим «токсичним» для росіян.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...