Хілларі Клінтон забезпечила собі висунення на пост президента від демократів, її суперник протестує

Кількості голосів кандидатів, які підтримали Клінтон, вже достатньо для висунення кандидатом на пост президента від Демократичної партії США.

Хілларі Клінтон. Фото: tass.ru.

Хілларі Клінтон заручилася підтримкою достатньої кількості делегатів, щоб отримати номінацію на посаду президента США від Демократичної партії. Клінтон отримала голоси 2383 делегатів - саме стільки повинен був набрати потенційний кандидат в президенти, щоб здобути номінацію, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

До праймеріз в Пуерто-Ріко, що відбулися напередодні, Клінтон підтримували 2323 виборщики.

За підрахунками агентства, основного суперника Клінтон Берні Сандерса підтримують 1569 делегатів. Таким чином Хілларі Клінтон отримає номінацію від Демократичної партії, навіть якщо програє у всіх, що залишилися, внутрішньопартійних виборах.

У вівторок праймеріз Демократичної партії пройдуть в шести штатах, а ще через тиждень - у Вашингтоні.

Водночас, передвиборний штаб Берні Сандерса опротестував заяви про дострокове досягнення екс-держсекретарем Хілларі Клінтон кількості виборців, необхідної для висунення як кандидата в президенти США від Демократичної партії.

Як передає NBC, суперделегати, чиї голоси вже взяли до уваги медіа, повинні проголосувати під час Національного з'їзду Демократичної партії в Філадельфії.

"Клінтон не набрала і не набере необхідної кількості голосів делегатів для забезпечення висунення. Її долю визначать суперделегати, які проголосують не раніше 25 липня - вони можуть змінити свою думку зараз і пізніше", - заявив прес-секретар Берні Сандерса Майкл Бріггс.

"Наше завдання тепер - переконати цих суперделегатів, що Берні на сьогоднішній день є найсильнішим кандидатом проти Дональда Трампа", - йдеться в заяві команди Сандерса.

Сама Клінтон також закликала прихильників не розслаблятися перед "супервівторком", під час якого відбудуться первинні голосування в п'яти штатах.

"Ми вдоволені, АП, але нам необхідно виграти праймеріз. Каліфорнія, Монтана, Нью-Мексико, Північна Дакота, Південна Дакота, Нью-Джерсі, голосуйте завтра!" - закликала екс-держсекретар.

Нагадаємо, раніше Клінтон заявила, що президентство кандідатата від Республіканської партії Дональда Трампа стане святом для Кремля.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...