Хіти тижня. ​Американці смакують подробицями винищення росіян у Дейр-ез-Заур: У Пентагоні злили раніше невідомі факти ганьби "кращої піхоти світу"

Протягом 15 хвилин представники Пентагону намагалися переконати російську сторону припинити атаку, але безрезультатно. 30 мужніх солдатів аванпосту армії США не дриґнули перед навалою.

Американська газета The New York Times стверджує, що на підставі документів і бесід зі своїми джерелами змогла повністю відновити події, що розгорнулися 7 лютого у сирійській провінції Дейр-ез-Заур. Тоді в результаті зіткнення проурядових сил і армії США було вбито сотні російських найманців ПВК Вагнера, нагадують Патріоти України.

Газета описує самооборону американських військ, які були атаковані переважаючими силами противника, кістяк котрих складали кілка тактичних груп «найкращої піхоти Росії та світу», як стверджує кремлівська пропаганда. Бійня розгорнулася в районі заводу Коноко, де на аванпосту знаходилося близько 30 бійців армії США.

Близько 15:00 7 лютого янкі побачили наближення колони - близько 500 осіб і 27 одиниць техніки, включаючи танки і БТР. Американські військові доповіли про пересування можливого противника, після чого по тривозі були підняті авіація і наземні формування.

Близько 20:30 три танка Т-72 наблизилися на півтора кілометра до заводу Коноко. Американці приготувалися до відбиття атаки, створивши загін з 16 бійців на чотирьох броньовиках. Приблизно о 22:30 сталося зіткнення: як пише газета, аванпост американців піддався танковому обстрілу, артилерійському і мінометного вогню. «Повітря було заповнене пилом і осколками», - пише видання. Американці кинулися до протитанкових ракетних установок.

Протягом 15 хвилин представники армії США намагалися переконати російську сторону припинити атаку, але безрезультатно, стверджує видання. Після цього американські військові зробили попереджувальні постріли в бік атакуючої техніки, проте війська продовжували наступати.

У газеті також стверджується, що російське командування в Сирії запевнило американську сторону, що нападники не є представниками армії РФ, після чого командування США віддало наказ знищити нападників.

Удар у відповідь завдала американська авіація: безпілотники Reaper, винищувачі F-22, F-15E, бомбардувальники B-52, штурмовики AC-130 і вертольоти AH-64 «Апач». Наземні сили вели вогонь ракетами. Інтенсивні удари тривали близько трьох годин, після чого більшість літаків і вертольотів повернулося на бази, вичерпавши запас палива і боєприпасів. Агресор побіг з поля бою, і вогонь припинився, пише видання. Американці спостерігали, як найманці і сирійські солдати повернулися, щоб забрати тіла вбитих. Ніхто з американців не постраждав, був поранений лише один з сирійців, які воювали на боці США, пише газета.

Газета з посиланням на документи говорить про 200-300 загиблих з боку про-асадовскіх сил. При цьому невідомо, наголошує газета, скільки з них відноситься до ПВК Вагнера. З Інших джерел відомо про 150-900 загиблих «зелених чоловічків» Путіна. При цьому відзначалось ,що через щільність вогню і неможливість надати швидку медичну допомогу, кількість вбитих росіян перевищувала кількість поранених.

Нагадаємо, про велике зіткненні росіян з американцями в Сирії стало відомо в середині лютого. Офіційно Міноборони спростувало участь російських військових в цьому зіткненні. ПВК Вагнера є неофіційною організацією, тому ніяких коментарів з боку найманців не було.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...