Хіти тижня. "Автокефалія в Україні буде! І це історична новина, яка веде нас до історичної перемоги!": Клімкін прокоментував, як Гундяєв у Константинополі впіймав облизня

Очільник українського МЗС також підкреслив, що не варто забувати про те, що Росія здатна на "які-небудь підступності", тому, за його словами, потрібно особливо ретельно дбати "про захист нашої мрії".

Патріарх Кирило та патріарх Варфоломій. Фото:УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на тлі новин про зустріч Вселенського патріарха Варфоломія з главою Російської православної церкви (РПЦ) патріархом Кирилом у Стамбулі (Туреччина) зазначив, що Українська православна церква неодмінно отримає автокефалію. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Вселенський патріарх повідомив співрозмовнику (патріарху Кирилу, - ред.) про те, що автокефалія в Україні буде! І це історична новина, яка веде нас до історичної перемоги!", - написав міністр.

За його словами, Україна обов'язково отримає Томос, "тому що це відповідає і канонам православ'я, і логіці історії".

Клімкін наголосив, що прагнення України отримати автокефалію і підтримка Вселенського патріарха Варфоломія "таки змусили РПЦ хоча б частково повернутися до реальності і почати діалог з Константинополем".

Водночас, очільник МЗС підкреслив, що не варто забувати про те, що Росія здатна на "які-небудь підступності", тому, за його словами, потрібно особливо ретельно дбати "про захист нашої мрії".

Як повідомлялося раніше, 31 серпня в Стамбулі відбулася зустріч вселенського патріарха Варфоломія з предстоятелем Російської православної церкви патріархом Кирилом.

Під час цієї зустрічі Варфоломій повідомив Кирила про намір дарувати українській церкві (УПЦ) автокефалію.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...