Хіти тижня. Безпрецедентний удар по союзнику Путіна у Сирії: Що саме "накрили" ізраїльтяни в ході операції "Картковий будиночок"

У відповідь на ракетний обстріл Ізраїлю з території Сирії військами Корпусу вартових Ісламської революції​ було знищено цілу мережу іранських розвідувальних баз. Знищені також п'ять радарів ППО армії Асада.

Ізраїльтяни ефективно знищили цілу низку об'єктів. Фото: скріншот з відео.

Через добу після проведення операції "Картковий будиночок" (інша назва.- "Шах-Мат") прес-служба армії Єврейської держави повідомила приголомшливі деталі, інформують Патріоти України.

"Мова йде про найбільшу військову операцію, яку проводить Ізраїль, з 1974 року, Війни Судного дня, - зазначив високопоставлений представник Армії Оборони Ізраїлю. - Впродовж неповних двох годин були вражені десятки іранських цілей в Сирії, включаючи об'єкти "Ель-Кудса". Зокрема, була знищена мобільна система залпового вогню "Ураган", з якої вівся вогонь по Ізраїлю. Нам вдалося замкнути коло".

У ніч на четвер, 10 травня, 20 або більше ракет іранського і радянського виробництва "Град" і "Фаджр-5" були випущені по півночі Ізраїлю. Чотири ракети збила система "Залізний купол", інші розірвалися ще на сирійській території.

Короткий час по тому, за даними сирійських ЗМІ, ізраїльська армія завдала серію ударів по авіабазі Шайрат, Тала і Меза. Крім того, були нанесені удари по військових об'єктах біля міст Аль-Кусайр і Кунейтра. В Аль-Кусайр однією з цілей була база "Хізбалли".
Опубліковані сьогодні (11 травня) супутникові знімки показують цілу мережу іранських розвідувальних баз в Сирії, які Ізраїль знищив з повітря: Тель-Каліб, Тель-Гарба, Тель-Макдад і Тель-Небі Йоша.

Крім цього, ізраїльські ВПС розбомбили військовий об'єкт "Ель-Кудс" (елітного спецпідрозділу КВІР) в аль-Кісви, в околицях Дамаска. Удари були нанесені по складах, а також розміщеному тут автопарку, яким користувалися іранці в Сирії.

В цілому удари були завдані по наглядових пунктах і штабах іранських сил, збройових і ракетних складах на півдні Сирії, в Дамаску і на північ від нього. Були знищені п'ять радарів сирійських ППО систем С-200 (SA5), С-75 "Двіна" (SA2), "Панцир-С1" (SA22) і "Бук-М1-2" (SA17).
За даними Міноборони РФ, в атаці брали участь 28 ізраїльських літаків F-15 і F-16, які випустили в цілому 60 ракет. "Під час атаки наші літаки були обстріляні кількома видами ракет "земля-повітря", - додало армійське джерело. - Кожна з батарей, яка відкривала вогонь, відразу ж знищувалася".
Сирійські ЗМІ зазначають, що в цих атаках загинули 23 людини, в тому числі, 18 "іноземних громадян". "Кожна спроба нанести удар по суверенітету Ізраїлю з сирійської території зустріне жорстку і негайну відсіч", - констатував офіцер.

Нагадаємо, що візит у Москву 9 травня Біньямина Нетаньяху навряд чи був пов'язаний із його бажанням особисто побачити військовий парад на Красній площі. Скоріше за все, глава ізраїльського уряду попередив Володимира Путіна про те, що "дружба" із Іраном дорого коштуватиме росіянам.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...