Хіти тижня. Більше 80% ударної міці РФ під питанням: Українські санкції обернулись глибокою кризою для російського ВПК та армії

Введені Україною санкції проти Росії за частиною розриву співпраці у сфері військово-промислового комплексу дуже важко даються Росії і підсилюють її стрімкий колапс.

Володимир Горбулін

Про це в своїй статті для "Дзеркала тижня" пише колишній співробітник конструкторського бюро "Південне" (1962-1977), екс-секретар РНБО України (1994-1999), віце-президент Національної академії наук, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, передають Патріоти України.

Так, він наводить дані SIPRI (міжнародний інститут дослідження проблем миру і конфліктів, перш за все, питань контролю над озброєннями та роззброєння. - Ред.), згідно з якими Росії досі так і не вдалося налагодити у себе виробництво як мінімум 185 унікальних деталей і компонентів, вироблених українськими підприємствами.

"Як говорить експерт Шведського оборонного дослідницького агентства (FOI) Томас Малмлоф, "за найобережнішими оцінками, майже 30% компонентів, що поставляються українським ВПК, є унікальними, і поки Росія не змогла знайти їм заміну. Абстрактні 30% насправді є цілком конкретним 51 відсотком всіх російських міжконтинентальних балістичних ракет, що несуть 82 відсотки всіх ядерних боєголовок, що знаходяться на озброєнні ЗС РФ", - наголошує Горбулін.

Як зазначає експерт, російські системи пошуку і наведення російських ракет класу "повітря-повітря", комплекси наведення для бомбометання МіГ і Су, майже вся гідравліка російських ВПС, двигуни для всіх російських бойових вертольотів і багато іншого як створювалися на українських заводах "Південмаш", "Хартрон", "Космотранс", "Арсенал", "Артем", "Мотор Січ".

"Однак ці обмеження торкнулися не тільки військової сфери - скандал з турбінами "Simens" показав, що реальний рівень технологічного розвитку Росії такий, що навіть турбіни, які виробляють і деякі заводи на території Росії, доводиться ввозити з-за кордону за сірими схемами", - додав Горбулін.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...