Хіти тижня. Бойові групи під прикриттям: Путін готує спецназ для введення у храми УПЦ МП в Україні

Наказ Путін дав силовикам 12 жовтня на засіданні Радбезу РФ під час обговорення подальшої перспективи функціонування РПЦ в Україні.

Путін замислив нову капость? Фото: ВВС.

У Росії продовжується істерія через надання автокефалії Українській православній церкві. Так, президент РФ Володимир Путін готує масштабні провокації в храмах Московського патріархату на території України, нібито "для їх захисту від націоналістів". Про це повідомив координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Президент Росії Володимир Путін наказав керівництву силових відомств РФ "гарантувати безпеку наших митрополитів при будь-якому розвитку подій", шляхом розміщення в найважливіших монастирях так званої "УПЦ МП" груп спецназу ГРУ під прикриттям", – розповів Тимчук.

Він зазначив, що такий наказ Путін дав силовикам 12 жовтня на засіданні Радбезу РФ під час обговорення подальшої перспективи функціонування РПЦ в Україні. На ньому обговорювалося рішення Константинопольського патріархату про надання автокефалії УПЦ.

"Міністр оборони РФ Шойгу і начальник Генштабу ЗС РФ Герасимов зазначили, що в Генштабі ЗС РФ вже відпрацьовуються плани безпосереднього виведення на територію України мобільних бойових груп (під прикриттям) з метою захисту Києво-Печерської та Святогірської лавр. На думку даних керівників, ці релігійні об'єкти першими "потрапляють під загрозу нападів" з боку "радикально налаштованих і озброєних бойовиків-націоналістів", що "буде нести загрозу життю ієрархів і керівництву" так званому "УПЦ МП", – додав нардеп.

Окрім того, за його інформацією, військове керівництво РФ доповіло, що в рамках підготовки до реалізації цих планів зараз вже проводиться підготовка груп спецназу на базі Новоафонского монастиря в Абхазії.

"Таким чином, в Головному розвідувальному управлінні Генштабу Збройних сил Росії вже фактично розроблена операція по дестабілізації ситуації в Україні з використанням релігійного чинника", – наголосив Тимчук.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...