Хіти тижня. Брудна гра Кремля: Командувач ВМС ЗСУ відповів на пропозицію Путіна про повернення українських бойових кораблів

Воронченко сказав, що на момент анексії в Криму було 8 бойових кораблів, з них не на ходу був лише один - ВДК Ольшанський, а корвет Луцьк був на ремонті.

Ігор Воронченко

Українська військова техніка, яка залишилася в Криму після анексії його Росією, справна, рішення за пропозицією президента РФ Володимира Путіна про її повернення буде приймати керівництво України, заявив командувач ВМС Збройних сил України Ігор Воронченко, передають Патріоти України.

"Але це питання необхідно ретельно вивчити, щоб ми не стали розмінною картою в брудній кремлівської грі", - сказав Воронченко.

Раніше президент країни-окупанта запропонував Україні забрати свої кораблі і авіацію з Криму. За його словами, мова йде про "десятки кораблів і бойових літаків".

У свою чергу командувач ВМС ЗСУ сказав, що на момент анексії в Криму було 8 бойових кораблів, з них не на ходу був лише один - ВДК Ольшанський, а корвет Луцьк був на ремонті.

Відносно берегових частин він додав: "Там залишилося техніки на два батальйони БМП, і два батальйони БТРів... було 7 дивізіонів артилерії і 4 мінометних батареї".

Українська ж авіація під час анексії була піднята і переміщена на материк, додав він.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...