Хіти тижня. Час побризкатись одеколоном з "Новачком": Розкрито справжнє прізвище одного з отруйників Скрипалів

Анатолій Чепига отримав нове ім'я "Руслан Боширов" після переїзду в Москву, де він закінчив Військову академію Генерального штабу збройних сил РФ.

Анатолій Чепига проходив службу в 14-й бригаді спецназу ГРУ. Фото: theins.ru.

Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat спільно з журналістами російського видання The Insider встановили справжню особу Руслана Боширова - одного з підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів в британському Солсбері, передають Патріоти України.

За даними розслідувачів, людиною, яка приїхала до Великої Британії в березні 2018 року за паспортом на ім'я Руслана Боширова, виявився полковник ГРУ і Герой Росії Анатолій Володимирович Чепига.

Bellingcat і The Insider стверджують, що припущення, що Руслан Боширов і Анатолій Чепига - це одна людина, підтвердила виписка з системи Російський паспорт 2014 року.

Згідно з матеріалами розслідування, Анатолій Чепига народився 5 квітня 1979 року в селі Ніколаєвка Амурської області на китайсько-російському кордоні. Після закінчення Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища проходив службу в 14-й бригаді спецназу ГРУ. Його тричі відправляли у відрядження до Чечні під час другої чеченської війни.

У грудні 2014 року Чепизі надали звання героя РФ "за виконання миротворчої місії". За даними розслідувачів, швидше за все ГРУшника представили до нагороди за участь у вторгненні на Донбас, оскільки підрозділ Чепиги було помічено поруч з кордоном України наприкінці 2014 року.

За даними Bellingcat і The Insider, Чепига отримав нове ім'я "Руслан Боширов" після переїзду в Москву, де він закінчив Військову академію Генерального штабу збройних сил РФ.

Нагадаємо, що 4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок в британському Солсбері. Уряд Великої Британії заявив, що речовина військового походження, якою було отруєно сім'ю Скрипалів, була розроблена в Росії.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...