Хіти тижня. Чи знав про це Путін? Засновника пропагандистського каналу RT вбили на замовлення олігарха, близького до президента РФ, - ЗМІ

ФБР отримало звіт про справжні обставини смерті Михайла Лесіна у 2015 році у Вашингтоні, складеному автором "російського досьє" на Трампа.

Михайло Лесін. Фото:Newsader

Екс-радник президента РФ Володимира Путіна і засновник рупора кремлівської телепропаганди Russia Today Михайло Лесін, знайдений мертвим 5 листопада 2015 року в готелі у Вашингтоні, був убитий за замовленням наближеного до господаря Кремля олігарха. Про це йдеться в секретному звіті, який є у розпорядженні ФБР, повідомляють Патріоти України з посиланням на BuzzFeed.

За даними ЗМІ, звіт склав колишній британський розвідник Крістофер Стіл - автор скандального досьє про зв'язки між Росією і президентом США Дональдом Трампом. ФБР нібито отримало цей документ, допомагаючи поліції розслідувати смерть Лесіна. Офіційно в бюро не підтвердили і не спростували існування звіту, відмовившись від коментарів.

Чотири джерела, які повністю або частково ознайомилися з цим документом, стверджують, що, згідно зі звітом Стіла, Лесіна побили до смерті люди, що працюють на близького до Путіна олігарха. Бандитам нібито наказали побити, але не вбивати екс-радника президента РФ, однак вони перестаралися.

При цьому, за словами трьох джерел, Стіл описує вбивць Лесіна як "російських агентів держбезпеки, які підробляють на олігарха".

Як зазначає видання, троє інших людей незалежно від Стіла також повідомили ФБР, що засновника RT нібито вбили особи, найняті тим же олігархом.

За словами джерел, Стіл в звіті пов'язує вбивство Лесіна з його професійними відносинами: медіаменеджер нібито посварився з впливовим олігархом з оточення Путіна, і той вирішив "налякати" опонента, найнявши для цього агентів держбезпеки РФ.

У той же час невідомо, чи є в звіті згадка про те, чи знав сам Путін про підготовку нападу на його екс-радника.

Як відомо, 5 листопада 2015 року Лесіна знайшли мертвим у кімнаті одного з готелів в столиці США. Російська пропаганда стверджувала, що колишній радник Путіна помер від серцевого нападу.

У жовтні 2016- го прокуратура Вашингтона повідомила про завершення розслідування загибелі Лесіна, назвавши основною причиною його смерті "нещасний випадок", а додатковою - "гостре алкогольне отруєння". Однак в липні 2017 року американські ЗМІ припустили, що Лесін насправді був убитий.

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...

Під прицілом: Основні зусилля під час нічної атаки окупанти направляли на Івано-Франківськ, - речник Повітряних сил

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Головною метою росіян під час нічної атаки став Івано-Франківськ. Російські дрони, маневруючи, намагалися здійснити атаку на обласний центр Прикарпаття. Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти України...