Хіти тижня. "Допомога" помісним церквам: РПЦ пішла на підлість за сценарієм Сталіна

Депутат Держдуми і радник мера Москви й Патріарха Кирила Володимир Ресін кинувся терміново добудовувати для болгарської діаспори храм на честь святого митрополита Київського Кипріяна.

Чертаново у Москві. Фото: Вікіпедія.

Російська Православна Церква (РПЦ) різко взялася за допомогу предстоятелям помісних церков для того, щоб вони виступили проти автокефалії України, передають Патріоти України.

Так, депутат Держдуми і радник мера Москви й Патріарха Кирила Володимир Ресін кинувся терміново добудовувати для болгарської діаспори храм на честь святого митрополита Київського Кипріяна в Чертаново на півдні столиці РФ, повідомляє Telegram-канал "Церквач".

Крім храму, там буде будинок причту, призначений для проживання церковнослужителів, розмір комплексу становитиме тисячу квадратних метрів. "Будівництво йшло ні добре, ні погано з 2013 року, але тепер патріарху Кирилу знадобилася допомога патріарха Неофіта в Україні. Після скандального візиту Кирила у Софію не може бути й мови, щоб Неофіт став би вписуватися за Москву просто так, тому "братові у Христі "доводиться робити подарунки", — наголошується у повідомленні.

Також зазначається, що храм у Чертановому — тільки видима частина витрат Патріархії на підкуп предстоятелів Помісних Церков. "Частково повторюється сюжет із підготовкою Сталіним Вселенського Собору 1948 року, який через опір Константинопольського Патріархату залишився в історії лише Всеправославною нарадою. Тоді Радмін виділив Московській Патріархії 2 тисяч доларів (сьогодні це 2,5 мільйона доларів із урахуванням інфляції за 70 років) для "допомоги" предстоятелям православних церков. Тільки сьогодні гроші йдуть на "оборону", а не на спроби стати Третім Римом", — уточнює "Церквач".

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...