Хіти тижня. "Допотопна" зброя і величезні втрати: Бійці "Вагнера" розповіли про реалії сирійської війни

Найманці ПВК «Вагнера» розповіли про катастрофічний рівень постачання озброєнням в Сирії, що привів до величезних втрат.

За інформацією, в Сирії загинув кожен десятий з поїхавших туди найманців. Так, в кожній бригаді загинули від 20 до 50 осіб. Крім того, в два рази більше людей були поранені, передають Патріоти України з посиланням на DonPress.

Один з найманців зазначив: «Втрати були б набагато менше, якби постачання угруповання ПВК не було таким аховим. Розбиті броньовики, за три дні втратили п'ять вантажівок, ні на чому було навіть перевозити особовий склад. І втрати від цього високі ... і все - встали! Колапс. Ніхто нікуди не їде, дай Бог поранених вивезти. А досвід говорить, що давно пора пересаджувати бійців на броньовані автомобілі, розраховані не більш ніж на 10 чоловік. Хоча ще рік тому оснащення було пристойним - і озброєння, і техніка».

Крім того, він додав: «Це всього лише красива телевізійна картинка: по пустелі пруть танки в ряд, за ними йдуть БМП, над ними кружляють вертольоти. Насправді техніки було дуже мало. Наша "армада" пересувалася частина пішки, а частина - на Камазах і "Уралах". Якщо ПТУР потрапляє у вантажівку, то втрати, звичайно, величезні. І ось ця економія наших військових плюшкіних оберталася величезними втратами».

Також найманці відзначили, що бойовики ІДІЛ були озброєні часто набагато краще. Так, тільки кожен десятий найманець ПВК «Вагнера» мав нічний приціл, в той час, як у ІДІЛ вони були поширені повсюдно.

Найманець додав: «На власні очі бачив підрозділ, озброєний трьохлінійками, наганами, кулеметами Дегтярьова, навіть кулемети "Максим" реально були. І у мене перший час була трьохлінійка. Бронежилети часів взяття Кабула. Танки все "призові", тобто захоплені у арабів, деякі нагадують друшляк».

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...