Хіти тижня. "Досі ми стискали зуби. Однак нас використовують. Україна виходить з розрахунку, що ми безумовно будемо її підтримувати в конфлікті з Росією", - Ващиковський

На думку Ващиковського, у польсько-українських відносинах є перешкодами історична політика, освіта, а також ситуація навколо повернення польській громаді в Україні церковного майна - костелів і парафіяльних будинків.

Вітольд Ващиковський

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Київ "використовує" Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин буде підтримувати Україну. Про це міністр розповів в ефірі польського радіо "Trojka", передають Патріоти України.

"Досі ми стискали зуби, оскільки, враховуючи нашу військово-політичну доктрину і безпеку, збереження незалежної України є безцінним. Однак ми визнали, що нас використовують, що Україна досить безтурботно дивиться на цю проблему і виходять з розрахунку, що ми безумовно будемо підтримувати безпеку і незалежність України, стояти на її стороні в конфлікті з Росією і не вимагати вирішення двосторонніх проблем - історичних або освітніх", - вважає польський міністр.

На думку Ващиковського, у польсько-українських відносинах є перешкодами наступні фактори: історична політика, "певною мірою" освіта, а також ситуація навколо повернення польській громаді в Україні церковного майна - костелів і парафіяльних будинків.

Польський міністр зазначив, що Варшава відкрито говорить: "Російська агресія не може бути відмовкою, щоб не вирішувати двосторонніх проблем".

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...