Хіти тижня. Дуже показово: Російський журналіст побачив знаковий момент у бойкоті РФ

Ісландія оголосила політичний і дипломатичний бойкот офіційній Москві, хоча не є членом ЄС і не має особливих відносин з Великобританією.

Маленька Ісландія кинула виклик великій Росії. Ілюстрація: ЖЖ.

Російський журналіст Костянтин Еггерт побачив вельми показовий момент в висилці російських дипломатів. Він описав яскравий приклад з історії в матеріалі для "Німецької хвилі", передають Патріоти України.

"Для мене особливо яскравими здалися два моменти. По-перше, маленька Ісландія колись кинула виклик Радянському Союзу, коли першою визнала в 1991 році відновлення незалежності Литви", - підкреслив він.

При цьому він вказав на якусь закономірність: "У понеділок, 26 березня, вона оголосила політичний і дипломатичний бойкот офіційній Москві, хоча не є членом ЄС і не має особливих відносин з Великобританією, на відміну, скажімо, від Канади, Австралії, та й США".

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...