Хіти тижня. Дипломатія по-новому: Безсмертний відкрив жахливі подробиці перебування української делегації у Мінську (відео)

Разом з цим посол вважає, що до Мінська все ж варто їздити заради двох речей - припинення обстрілів і повернення полонених українців.

Роман Безсмертний. Фото:скрін відео

Учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від України не забезпечені необхідними умовами для проведення переговорів. Про це це повідомив надзвичайний і повноважний посол України Роман Безсмертний, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Мене вразив волонтерський принцип української дипломатії. Це означає, що ти працюєш, але не маєш ні документів, необхідних для забезпечення цього процесу. Ти не маєш чітких інструкцій, як ти повинен діяти, ні елементарних умов для забезпечення того, щоб ти міг би аргументувати ... Ви просто не уявляєте, яке приниження відчуває там прем'єр-міністр Марчук (1995 р - Ред.), президент Кучма (1994-2005 рр., - Ред.) ... ", - сказав він.

За його словами, всі учасники переговорів від України їздять до Мінська за власний рахунок.

"Я не знаю, як зараз, але іноді траплялися ситуації такі, що люди в посольстві там спали покотом по 12 чоловік на підлозі. Дипломати! Представники України!" - поділився Роман Безсмертний.

Разом з цим посол вважає, що до Мінська все ж варто їздити заради двох речей - припинення обстрілів і повернення полонених українців.

Він також розповів, що ватажки ОРДЛО відчувають свою ущербність і розуміють, що зрадили Україну.

"Я відчув, що вони розуміють свою ущербність. Вони розуміють, що це їх катастрофа ... Вони розуміють, що зрадили Батьківщину. Дуже часто на переговорах, коли треба було ситуацію звести на нуль, я переходив на риторику таку, що ви - зрадники Батьківщини, ви кримінальники, ви будете відповідати. Про яку амністії ви говорите? Після цього, зрозуміло, жодні переговори більше не велися", - додав український дипломат.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...