Хіти тижня. "Джавеліни" виявилися хитрим планом США: Експерт розповів, яку ще зброю може отримати Україна

Україна може отримати зенітно-ракетні комплекси від США.

Олег Жданов. Фото: соцмережі.

Стало відомо, яке ще потужну зброю Україна може отримати від США. Так, військовий експерт Олег Жданов вважає, що Вашингтон підвищує градус з Росією, надаючи Україні протитанкові комплекси “Джавелін”, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

У зв’язку з цим, Україна може отримати і зенітно-ракетні комплекси від США. “У політичному контексті “Джавелін” – спроба США чергового поштовху Росії на новий раунд переговорів між Волкером і Сурковим. США постійно тиснутимуть на РФ і нарощувати силу. Ми можемо отримати зенітно-ракетні комплекси від США, щось на зразок” Стінгер”, які США використовували свого часу в Афганістані“, – зазначає експерт.

При цьому, він підкреслює, що надання “Джавелін” і одночасний перехід від АТО до ООС – випадковий збіг. У той же час, “Джавелін”, і ООС не зможуть змінити нічого суттєво на фронті. “Порошенко свій мирний план врегулювання конфлікту на сході України не відміняв. Тому ЗСУ продовжують займати позиції, проросійські бойовики нас обстрілюють, а ми не відповідаємо. Техніку та озброєння на передову лінію фронту не повертаємо”, – підсумував експерт.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...