Хіти тижня. Генерала Нацгвардії звинуватили у злочинах проти Майдану

Прокурори просили суд усунути підозрюваного від посади, однак і перша, і апеляційна інстанції в цьому відмовили.

Володимир Гриняк. Фото: скріншот з відео.

До суду передано справу одного з екс-керівників Департаменту громадської безпеки МВС, що нині входить до керівництва Нацгвардії, якого звинувачують у низці злочинів проти Майдану, зокрема при силовому розгоні протестувальників 18 лютого 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, передають Патріоти України.

За даними ЗМІ, мова йде про генерала Володимира Гриняка. Чиновника звинувачують в перешкоджанні мітингів із застосуванням насильства (ч. 3 ст. 28, ст. 340 КК), перевищенні влади і організації такого перевищення правоохоронцями (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК), внаслідок чого постраждали понад 300 осіб.

Генералу також закидають організацію вбивства кількох осіб небезпечним для багатьох способом (ч. 3 ст. 27, п. П. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК), організацію нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 121 КК), неофіційні виплати бійцям Беркута (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 369 КК), незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК), підбурювання до службової підробки (ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК).
Прокурори просили суд усунути підозрюваного від посади, однак і перша, і апеляційна інстанції в цьому відмовили. Також судді відмовилися заарештовувати генерала, обравши йому замість цього особисте зобов'язання.
У грудні 2016-го Гриняка взяли на поруки депутати від Народного фронту Андрій Левус і Михайло Бондар. Парламентарії тоді заявили, що генерал під час Євромайдану нібито співпрацював з мітингувальниками.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...