Хіти тижня. Геть з нашої території: На Генасамблеї ООН Грузія виступила з жорсткою вимогою до Росії

За словами прем'єра країни, окупація і зневага до норм права створюють серйозні виклики для безпеки і стабільності Грузії, а також для навколишнього регіону.

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе. Фото:Sputnik Грузия

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе закликав Росію вивести війська з окупованих Південної Осетії і Абхазії. Таку заяву він зробив на дебатах високого рівня 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, передають Патріоти України.

Він пояснив, що окупація і зневага до норм права створюють серйозні виклики для безпеки і стабільності Грузії, а також для навколишнього регіону.

"Я закликаю Російську Федерацію виконати угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року і вивести всі російські війська з грузинської території", - заявив Бахтадзе. Він також запропонував жителям Південної Осетії і Абхазії освіту, охорону здоров'я і безвізові поїздки в Європу.

Прем'єр Грузії також закликав Росію не створювати перешкод мирним ініціативам Тбілісі. "Тривають викрадення, тортури і вбивства. Російська окупація Абхазії і Південної Осетії створює серйозні ризики не тільки Грузії, але і всьому регіону. Найменший інцидент може перерости в неконтрольовані процеси з важкими наслідками", - підкреслив Бахтадзе.

Джерело: Коммерсант

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...