Хіти тижня. Ярош розповів, як повернути Донбас без масштабної військової операції

Україна може повернути окуповані Росією території Донбасу, якщо вдасться реалізувати схему з перекриттям миротворцями українсько-російського кордону.

Дмитро Ярош

Про це заявив народний депутат України, заступник голови комітету з питань національної безпеки і оборони, командир Української добровольчої армії, колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Звичайно, ці миротворці не повинні бути якимись дуже тісними союзниками Російської Федерації - з якогось Узбекистану чи Казахстану. Це все одно, що Росія, і тоді все буде нормально тільки для них. Ось за таких умов теоретично можна було б відмовитися від проведення широкомасштабної військової операції і віддати справу відновлення територіальної цілісності і захисту нашої національної безпеки в руки СБУ", - зазначив він.

За словами Яроша, тоді навіть не дивлячись на присутність миротворців, можна було б влаштувати зачистку і нейтралізувати "кожне чудовисько, яке здійснювало злочини проти України зі зброєю у руках".

"Хтось, до речі, з американських сенаторів недавно абсолютно правильну фразу сказав. Що війну можна завершити не введенням миротворців, а висновком з України, з її окупованої частини російських військ. Це б вирішило питання насправді! А так, якщо миротворці там будуть присутні для того, щоб законсервувати ситуацію просто-напросто, щоб не було активних бойових дій, то "ДНР-ЛНР" будуть себе там прекрасно почувати - такий варіант нам не підходить", - підсумував Ярош.

Він наголосив, що ні в якому разі не можна заморожувати конфлікт.

"Все, що відбувалося за російським сценарієм - Карабах, Придністров'я, Осетія, Абхазія і так далі - завжди завершувалося на користь Росії. І призводило до повної дестабілізації тих країн, які були втягнуті в ці конфлікти. Якщо говорити про конфлікт між Вірменією і Азербайджаном, то там перемир'я весь час порушується, весь час стріляють, весь час є "двохсоті" і "трьохсоті", - зазначив Ярош.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...