Хіти тижня. "Яструб": У Путіна з'явився серйозний противник в Європі

На тлі останнього конфлікту Заходу з Росією через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, Еммануель Макрон показав себе як новий опонент Володимира Путіна.

Еммануель Макрон показав себе як новий опонент Володимира Путіна

Колумніст Neue Zeurcher Zeitung Ульріх Шпек порівняв французького лідера з "яструбом", передають Патріоти України.

"Якщо в 2014 році канцлеру ФРН Ангелі Меркель доводилося крок за кроком обережно переконувати його попередника Франсуа Олланда в необхідності жорсткої відповіді на російську агресію на Україні, то у випадку з отруєнням колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки в англійському Солсбері саме французький президент наполягав під час саміту ЄС на однозначному меседжі на адресу Москви", - пише автор.

Він звертає увагу на те, що Макрон, на відміну від Меркель, не став вітати Путіна з "так званим переобранням", обмежившись лише побажанням "успіху в модернізації країни в політичному, соціальному, економічному і демократичному плані".

"Тепер всі три основні європейські держави дотримуються єдиної лінії щодо Росії", - пише журналіст у статті.

Він пояснює, що Макрон вибирає двоїсту стратегію щодо Росії: і жорсткість, і залученість. Те, що Париж не скасував візит Макрона в Санкт-Петербург в травні, демонструє кілька речей. З одного боку, продовжує Шпек, французький президент хоче продемонструвати Путіну, що той не може "діяти на західній території як йому заманеться"; він не забув і не простив Москві спроб втрутитися в президентські вибори у Франції. "З іншого боку, готовність Парижа до діалогу покликана виявити можливості для співпраці, в першу чергу на Близькому Сході, де Росія сьогодні задає тон", - йдеться в статті.

"Для канцлера Меркель подвійність стратегії Макрона стає у нагоді. Чим рішучіше Макрон зображує "яструба", тим простіше канцлеру грати роль "голуба": брати на себе посередницькі функції", - вважає автор.

"Подібна роль ближче до душі більшості німців, схильних по можливості уникати конфлікту з Росією, яка, як і раніше, сприймається як загроза", - резюмує Шпек.

Опублікував: Олег Устименко

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...