Хіти тижня. "Ідіотизм Путіна": Перший посол України в РФ розповів, що розуміли Єльцин та Гайдар на відміну від теперішніх "чекістів"

Всі імперії розвалилися тому, що були великими - коли ти маєш колонії, ти повинен думати, як їх прогодувати.

Володимир Крижанівський. Фото: 112 Україна.

Росія зазнала фантомного болю після розвалу Радянського Союзу, а тепер ризикує стати останньою імперією, передають Патріоти України.

"У них це був фантомний біль. Розумні люди зрозуміли, що нічого страшного не сталося. Скажімо, Єгор Гайдар (виконуючий обов'язки голови уряду Російської Федерації в 1992 році, - Ред.), говорив: "Україна хоче піти? Боже, як добре - менше потрібно думати про те, як прогодувати людей" - розповів в інтерв'ю народний депутат України першого скликання і перший посол України в РФ Володимир Крижанівський.

Екс-посол дивується "ідіотизму російської влади", які захоплюють території без засобів до утримання такої величезної кількості жителів цих земель. "Коли Алжир від'єднався від Франції? У 1958 році - при Шарлю де Голлю, коли той зрозумів, що утримати Алжир вже неможливо, оскільки коштів для його утримання необхідно в рази більше, ніж він віддає. Ось думає Франція зараз про те, як прогодувати алжирців? Абсолютно ні", - пояснює Крижанівський.

За його словами, Росія цього не розуміє і не бачить історичного генезису розвитку своєї держави. "РФ - це остання імперія. А всі імперії розвалилися тому, що були великими - коли ти маєш колонії, ти повинен думати, як їх прогодувати. Інакше вони повстануть - як це було в Китаї, або в тому ж Алжирі. Вони вже пройшли свій пік - так, як свого часу Російська імперія почала розвалюватися в 1913 році після проходження свого піку", - підсумував перший посол України в РФ.

Джерело: Обозреватель

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...