Хіти тижня. Є вихід на Путіна: Гриценко розповів про свої таємні переговори про мир за участю росіян

Залишається незрозумілим, як український політик, котрий наразі не має реальних важелів впливу на державний аппарат, може бути цікавий тим, хто вирішує долю світу. Та ще й за спиною чинної української влади.

Анатолій Гриценко. Фото: скріншот з відео.

Лідер партії «Громадська позиція» і кандидат в президенти України Анатолій Гриценко розповів про свою участь в міжнародній групі з врегулювання наслідків агресії Росії проти України, передають Патріоти України.

«Крім офіційного каналу, який представлений державами і в якому задіяні, зокрема, Курт Волкер і Владислав Сурков, є неофіційний формат, непублічний формат, в який мене запросили від України як людини, що має досвід у сфері безпеки та міжнародної дипломатії», - сказав Гриценко в ефірі програми «PRIME: Скрипін» на телеканалі «ATR».

За його словами, в групі представлені чотири сторони: Росія, Україна, Європа і США. «Спільна домовленість - прізвища називати не можна. Від Європи в групі - представники Німеччини, Франції, Великобританії. Статус цих людей ... Це люди, які працювали на рівні міністерств оборони, міністерств закордонних справ, секретарі рад безпеки, прізвища вони просили не називати», - додав Гриценко.

Групу, перш за все, зібрали через розуміння, що мінські угоди не працюють і не дадуть того очікуваного результату, на який всі розраховували. «Друге - потрібно знайти шлях, який би дозволив вирішити питання російської агресії і повернення анексованих територій. Не точково і не тимчасово», - сказав Гриценко.

Гриценко запевнив, що в ході декількох зустрічей, які пройшли в Європі, учасники групи вийшли на план, діючи за яким, можна досягти поставлених завдань. «Мінський процес завершився тим, що Крим здали. Слова «Крим» в мінських документах немає ... Мінський формат не передбачає навіть віддаленої контурно траєкторії повернення Криму,» - обурився Гриценко.

Він також визнав, що з представниками РФ в групі говорити непросто. «Представники Росії, і цивільні, і військові в запасі, але там є одна людина рівня генерала, це ті люди, які мають доступ, можуть покласти напрацьовані документи на стіл Путіну. Але вони знаходяться трохи далі від такої тупої, «іхтамнетовской» політики Кремля. Тобто, більш демократична, трохи ліберальна частина російського істеблішменту», - пояснив Гриценко.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...