Хіти тижня. Ігри для дорослих хлопчаків: НАТО програло Росії - Пентагон нажаханий результатами

В Альянсі вважають, що у країн Заходу поки немає плану захисту східноєвропейських держав від російської агресії.

Ілюстрація:stripes.com Європейська бюрократія і проблеми з інфраструктурою можуть призвести до поразки країн НАТО в разі збройного конфлікту з Росією. До такого висновку прийшли в Пентагоні за підсумками симуляції можливої війни, передають Патріоти України.

Як показало дослідження, американські танки можуть застрягти на вузьких дорогах і мостах, не призначених для їх ваги. Труднощі також можуть виникнути при перетині кордонів європейських держав. На думку американських військових, це може дати можливість Росії захопити території НАТО в Прибалтиці, "поки військові планувальники США продовжували б заповнювати 17 форм, необхідних для перетину Німеччини і в'їзду в Польщу".

За даними Пентагону, з подібними проблемами армія США вже зіткнулася під час навчань в Європі в 2017 році, коли військовим знадобилося чотири місяці, щоб повернути на місце постійної дислокації до Німеччини з Грузії бронетранспортери Stryker.

"Потрібно мати можливість рухатися так само швидко або швидше, ніж Росія, щоб бути ефективною стримуючою силою", - зазначив в коментарі виданню колишній командувач силами США в Європі Бен Ходжес.

Екс-представник США в НАТО Дуглас Льют додав, що у країн Заходу поки немає плану захисту східноєвропейських держав від російської агресії.

Джерело: The Washington post

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...