Хіти тижня. "Хотєлки" Кремля: Чого Путін вимагав від Меркель у Сочі

Кажуть, що господар Кремля поставив свої жорсткі умови щодо миротворців в ОРДЛО. Путін хоче бачити на Донбасі лише своїх союзників та нейтралів.

Ангела Меркель у Сочі під час зустрічі з Путіним. Фото:Радіо Свобода

Під час зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна сторони обговорили умови розміщення миротворчого контингенту ООН у зоні російсько-українського збройного конфлікту на сході України. Умовою Москви була категорична заборона на участь у миротворчій місії представникам з країн НАТО. Про це з посиланням на власні джерела заявив головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов, інформують Патріоти України.

За його словами, Путін вимагав від очільниці німецького уряду того, аби в окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей після введення туди миротворців не було більше нікого, крім миротворців. І ці миротворці не повинні належати до блоку НАТО.

"Миротворці не повинні бути солдатами НАТО. Жодної країни НАТО. Це умова Росії... Але, з іншого боку, там можуть бути шведи, вірмени тощо. Це складна конструкція, яка повинна йти одночасно з виведенням і російських радників - назвімо це так - і незаконних збройних формувань, і української армії", - сказав головний редактор.

За його словами, Меркель нібито "прийняла" дану головну вимогу Путіна. Тепер господар Кремля збирається поговорити на цю ж тему з Макроном, додав Венедиктов.

"Я нагадаю, що наступна зустріч вже з французьким президентом Макроном буде менше ніж через тиждень, 24-го. І, звісно, там була дуже цікава розмова про Україну і про Сирію, наскільки я зрозумів, наскільки я знаю", - розповів Венедиктов про деталі переговорів Путіна і Меркель у Сочі.

Як відомо, 18 травня канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорила на переговорах у Сочі з президентом РФ Володимиром Путіним ситуацію на Донбасі. За словами Меркель, Мінські угоди залишаються єдиною основою для процесу врегулювання ситуації на Донбасі.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...