Хіти тижня. Кістка в горлі: Путін катастрофічно прорахувався з анексією Криму, - блогер

Російській Федерації доведеться заплатити за анексію Криму і війну на Донбасі, і ця ціна може виявитися зависокою для Кремля.

Ілюстрація: uainfo.org

"Український Крим стане кісткою в горлі російського шовіністичного імперіалізму. Путін катастрофічно прорахувався з анексією Кримського півострова", - пише політолог і журналіст-міжнародник Віктор Каспрук у своєму блозі, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Бо якщо навіть відкинути всі інші ознаки кримінального злочину кегебістського режиму, який злочинно присвоїв собі українські території, то лише те, що мусульманський світ ніколи не погодиться з повзучим геноцидом Москвою кримськотатарського народу, не дає Кремлю жодного шансу утримати у своїй власності вкрадене.

Але є ще у путінського режиму одне вразливе місце, на яке неодмінно потрібно звернути пильну увагу. У 2017 році закінчився термін оренди бази Чорноморського флоту Російської Федерації. А це означає, що російський флот незаконно знаходиться в незаконно анексованому українському місті Севастополі, який, у свою чергу, знаходиться на незаконно окупованому Росією Кримському півострові.

Адже всі можливі апеляції Росії до того, що тепер Крим вже давно їхній, і що взагалі Янукович, підписавши 21 квітня 2010 року Харківські угоди, продовжив договір про перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі аж до 2042 року, не витримують жодної критики.

Оскільки це "продовження", підписане колишнім президентом-колаборантом, який так завзято обслуговував в Україні інтереси Росії, було також незаконним. Бо таке надзвичайно серйозне для Української держави політичне питання не було винесене для обговорення українською громадськістю і приймалося кулуарно, а самі Харківські угоди були денонсовані ще в 2014 році.

За такої ситуації, проблема незаконності перебування після 2017 року Чорноморського флоту Російської Федерації в українському місті Севастополі має підніматися Україною на всіх високих рівнях.

Тому було б доцільно, щоб Україна найближчим часом підняла це питання в Раді Безпеки ООН, ПАРЄ, ОБСЄ і Парламентській асамблеї НАТО.

Дуже важливо нагадати міжнародній громадськості про незаконні дії Російської Федерації на окупованій українській території. Що з часом стане вагомими додатковими аргументами при розгляді злочинів Москви в Україні Міжнародним судом ООН в Гаазі".

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...