Хіти тижня. "Класичні міжнародні механізми з відмивання грошей": Як Леді Ю "нагріла" український бюджет на $19 млн

Американський суд фактично виніс вердикт про наявність складу злочину у вигляді корупційних дій при закупівлі вакцини «Таміфлю» урядом Тимошенко.

Суд США по округу Орегон виніс перше рішення на користь українського державного підприємства «Укрвакцина» і проти відповідача – корпорації Olden Group, LLC. Ця корпорація, як відомо, разом з українською компанією «Інтерфарм» виступали посередниками в закупівлі вакцини «Таміфлю» на кошти українського державного бюджету, здійсненої урядом Тимошенко, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Позов до суду США по округу Орегон було подано українським державним підприємством «Укрвакцина» за результатами аудиту діяльності уряду Тимошенко, здійсненого на замовлення уряду України відомої американською юридичною компанією «Траут Качеріс».

Перші результати аудиту були оприлюднені в жовтні 2010 року. У звіті аудіторів відзначалось, що уряд Тимошенко використовував «класичні міжнародні механізми з відмивання грошей». У ньому перераховуються нецільове використання бюджетних коштів, завищення цін при державних закупівлях, в тому числі і вакцини «Таміфлю» та інші порушення з 2008 до початку 2010 року. У документі також вказується, що використання офшорних компаній і підроблених контрактів призвело до «розтраті і нецільовому використанню державних коштів і збагачення групи осіб».

Позов до американського суду передбачав задоволення позовних вимог у розмірі понад 19 млн. доларів США. Американський суд фактично виніс вердикт про наявність складу злочину у вигляді корупційних дій при закупівлі вакцини «Таміфлю» урядом Тимошенко.

Нагадаємо. 2 листопада 2009 року зі Швейцарії прибув літак Ан-12 з вантажем противірусного препарату «Таміфлю». Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, міністр закордонних справ Петро Порошенко та голова Секретаріату Президента Віра Ульянченко особисто зустрічали в аеропорту «Бориспіль» 300 тисяч доз.

Опублікував: Олег Устименко

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...