Хіти тижня. "Консерви" Путіна вибухають: "Опоблок" вимагає відновлення водопостачання для окупованого Криму

У партії "Опозиційний блок" заявили, що міністр закордонних справ Павло Клімкін має понести відповідальність за свої слова щодо водопостачання до окупованого Криму. Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті партії, повідомляють Патріоти України.

В Опоблоці вважають, що державний чиновник, який "відкрито закликає порушити норми міжнародного права, і зобов'язує обмежити кримчан в доступі до води, повинен бути відправлений у відставку і засуджений за геноцид".

Також там звинуватили владу у тому, що обмежуючи доступ до прісної води, Україна створює ризики для життя і здоров'я кримчан та підсилює екологічну загрозу.

У партії вимагають припинити блокування подачі прісної води в АР Крим. "Вважаємо, що така політика є геноцидом, порушує права кримчан і одночасно суперечить завданням забезпечення національної безпеки України", - заявили в Опоблоці.

Раніше очільник МЗС павло Клімкін заявив, що Україна ніколи не підписуватиме контракт на постачання води, в якому окупований Крим названий "російським".

Як повідомлялося, українське слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму. Зокрема, "навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим".

На півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму. 9 вересня повідомлялося, що 45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...