Хіти тижня. Кремль потрапив у глухий кут: Тимчук про нові проблеми Путіна

Проведення чемпіонату світу з футболу поставило Кремль в глухий кут у питанні конфлікту на Донбасі.

Дмитро Тимчук

Як пояснив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, Москва вибирає між нанесенням "превентивних ударів", щоб не допустити міфічної широкомасштабної наступальної операції з боку ЗСУ і необхідністю зобразити безпеку для Заходу, передають Патріоти України.

"З одного боку, зрозуміло, що для росіян дуже важливо провести цей захід з тим, щоб заманити якомога більше представників західних країн... Якщо залучати представників західних країн, то потрібно показати, що Росія безпечна... Для того щоб показати, що Росія безпечна, їм необхідно показати, що і ця ділянка Донбасу, до якої прикута увага всього світу, теж більш-менш безпечна", - заявив експерт.

За словами Тимчука, за логікою, Кремль якраз повинен давати вказівки на деескалацію, як це було під час виборів президента РФ, щоб дотримувався якийсь режим тиші, а обстрілів було якомога менше.

"З іншого боку, сильно розкручується карта того, що Україна може скористатися ЧС-2018 і почати силову операцію на Донбасі. Якраз до цього в Москві і прив'язують переформатування АТО в ООС незадовго до ЧС-2018", - зазначив він.

"У Кремлі явно стоять на роздоріжжі: з одного боку, їм потрібно, на їхню думку, завдавати якихось "превентивних ударів", щоб не допустити цієї міфічної широкомасштабної наступальної операції з боку ЗСУ. З іншого боку, необхідно зобразити безпеку", - додав нардеп.

У той же час Тимчук вважає, що деяка деескалація конфлікту все-таки спостерігається. При цьому важко спрогнозувати, що вирішать у Кремлі.

Джерело: Апостроф

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...