Хіти тижня. Летальна зброя для України: Експерт пояснив, чому зволікають США

В американському істеблішменті існує з цього приводу три основних побоювання.

Ілюстрація:Факти - ICTV

У владних структурах Сполучених Штатів Америки відчувають певні побоювання перед наданням Україні летальної зброї, головне з яких пов'язане з тим, що між прийняттям рішення і його реалізацією в зоні бойових дій є часовий лаг - і це дуже небезпечно для України. Таку думку Обозревателю висловив російський політик, президент Загальноросійського громадського руху "Союз Правих Сил" Леонід Гозман, передають Патріоти України.

За його словами, спілкуючись з представниками американського істеблішменту, він не раз цікавився у них: чому США зволікають з наданням Україні необхідного озброєння. У відповідь на своє питання вони висловлювали три побоювання.

Перше полягає в тому, що в США допускають: "Якщо дати Україні багато хорошого озброєння, то не можна виключати, що в Києві хтось раптом захоче піти на якусь військову авантюру, реально почати наступальну операцію".

Друге побоювання американців пов'язано з тим, що, на їхню думку, через корупцію в країні надана зброя може бути "захоплена, перекуплена, перепродана" і в кінцевому підсумку опинитися в руках російсько-терористичних сил.

"Що стосується цих побоювань, то з цього приводу можна говорити, можна переконувати, домовлятися про контроль і так далі. Але є ще одне побоювання, яке, як мені здається, дуже серйозне, і якщо б я був американським законодавцем або виконавчою особою, я б про це дуже серйозно задумався", - зауважив політик.

"Справа в тому, що поставки вам зброї не є одномоментною акцією. Припустимо, якась кількість протитанкових ракет поставляється в Україну. Але вони повинні бути привезені, встановлені, ваші військовослужбовці повинні пройти навчання. Це - фактор часу. Я не знаю, скільки часу це вимагатиме. Хтось каже, рік, хтось - півроку. Але це той час, який протилежна сторона, не важливо, яка - Росія чи всі ці маріонеткові структури - звичайно, буде використовувати для того щоб якомога більше відіграти" , - переконаний Гозман.

Він допустив, що "саме рішення про постачання вам летальної зброї може спровокувати наступальні дії протиборчих вам збройних сил - ось це дійсно дуже велика небезпека".

Політик додав: при нинішньому рівні розвідки буде неможливо таємно поставити зброю і таємно підготувати українських військових. "Отже, той часовий лаг між прийняттям рішення і його реалізацією може бути використаний для наступальних дій ваших противників", - резюмував він.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...