Хіти тижня. "Лошадь обнюхался с утра": Лавров несподівано заявив про підготовку Європи до ядерного удару по РФ

За словами голови МЗС РФ, Росія нібито не має розгорнутого тактичного ядерного озброєння і не проводить навчання щодо його застосування.

Сергій Лавров. Фото: AFP.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти РФ. Про це міністр Путіна повідомив на Конференції з роззброєння, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

"Ядерному роззброєнню перешкоджає і збереження американської нестратегічної ядерної зброї в Європі, що супроводжується дестабілізуючою практикою "спільних ядерних місій". В рамках цих місій з грубим порушенням Договору про нерозповсюдження [ядерної зброї] неядерні члени НАТО беруть участь у плануванні застосування американських нестратегічних ядерних боєприпасів і залучаються до освоєння відповідних навичок. Всім повинно бути зрозуміло, що тим самим військові США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти Росії", - сказав Лавров.

За його словами, Росія нібито не має розгорнутого тактичного ядерного озброєння і не проводить навчання щодо його застосування. На слова глави МЗС РФ з гумором відреагували користувачі Twitter.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...