Хіти тижня. Луценки йдуть до суду, а Анатолій Гриценко вибачився перед сином генпрокурора, учасником бойових дій, але батька знов принизив і обізвав брехуном

"Мажорний скандал" може больно вдарити і по Анатолію Гриценко, і, рикошетом, по масі "уклонистів". Однак кандидат в президенти дійсно даремно зачепив Луценка-молодшого, що і визнав, хоча з деякими зауваженнями про не повний термін на війні хлопця.

Народний депутат Ірина Луценко заявила, що збирається подати в суд на кандидата у президенти України Анатолія Гриценка. Про це вона повідомила у Facebook, зазначають Патріоти України.

Причиною стала така заява кандидата в президенти: "Сина свого я точно не ховав, як це робили [президент України Петро] Порошенко, Луценко, [нардеп від" Народного фронту "Сергій] Пашинський або той же [секретар РНБО Олександр] Турчинов. Де син Турчинова? Чому він не воював? Чи не задавали йому питання? ... Зрозумійте, я переконаний: якби сини президентів, прем'єрів, міністрів, глав адміністрацій, суддів, прокурорів були там, то війна б уже закінчилася ".

"Від імені всіх матерів наших захисників Вітчизни подам на Гриценка до суду. І всі гроші віддам на потреби Армії. Хоч так примушу цього брехуна допомогти Збройним Силам України", - написала Ірина Луценко.

Нардеп додала, що вона разом із чоловіком, гепрокурором Юрієм Луценком самостійно купляли каску, бронежилет і намети для сина, так само вони разом із волонтерами привозили продукти на фронт.

Зі свого генпрокурор написав у фейсбук наступне: "Я завжди вважав неприпустимим використовувати сім’ї в цілях політичної дискредитації.

Але сьогодні дізнався, що кандидат в Президенти Гриценко, намагаючись відповісти на питання Д. Гордона про причини його неучасті в АТО, заявив, що війна давно б закінчилася, якби я не ховав сина від фронту.

Даю 24 годину «чесному» полковнику для вибачення.

Мій син пішов у 2014 на фронт добровольцем і служив солдатом 2 гармати 1 вогневого взводу 2 батареї 1 гаубичного дивізіону 55 Запорізької бригади.

І поки бравий екс Міністр оборони заявляв, що призов його сина є покаранням за громадянську позицію, мій Сашко разом з побратимами вів вогонь по противнику з-під Пєсків в ході оборони ДАПу.
Не вважаю це чимось особливим. Це - обовязок кожного громадянина своєї країни. Але поняття честі у мене і мого сина зовсім інші, ніж у цього г..."

***

На все це кандидат у президенти Анатолій Гриценко відповів таке:

"Генпрокурор Луценко аж надто збурився моїм інтерв’ю Дмитру Гордону. Де я сказав про високих чинів, які ховали своїх синів від мобілізації. Хтось повністю, хтось після кількох місяців в АТО - завчасно повертав додому, чи до парламенту, чи до Укроборонпрому. Коли інших хлопців мобілізовували на рік і більше. Це - правда. І вибачатися, тим більше перед Луценком, патологічно брехливим по життю - нема за що і не буду.

Я знаю, що Луценко-син дійсно доброволець, воїн, знаю, що він був в АТО, хоча й далеко не рік, як інші. Але воював, тому честь синові і хвала. Якщо мої слова його якось зачепили, то Луценкові-сину я приношу свої вибачення. На відміну від Луценка-батька, який напевно під впливом сивушних масел бреше в ефірах, нібито на початку війни Порошенко пропонував мені пост міністра оборони і навіть начальника Генштабу, а я нібито відмовився. Не було цього!

Я готовий удвох з Порошенком у прямому ефірі пройти тест на поліграф - і вся країна переконається у брехливості генпрокурора. Вибачень від Луценка не чекаю, бо довіри чи поваги до нього немає давно. І напевно не тільки в мене."

***

Варто зазначити, що сам екс-міністр не брав участь у бойових діях проти російського агресора. На Майдані також не знайшов собі місця. Серед видних волонтерів знов таки не помічений. Хоча, звісно, можливо влада заважала. Однак для цього є соцмережі, звідки виросли десятки, сотні знаних волонтерів. І ніяка Банкова, чи Грушевського тут не впливали. Щож робили Ви, пане полковнику, чотири найважчих роки існування сучасної України? Прагну вашої щирої та вичерпної відповіді! Мажорів, звісно не виправдовуємо!

Для ПУ Лесь Лісовик


Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: