Хіти тижня. Медведчук як відволікаючий маневр: Російський політик розповів, що Путін задумав на виборах в Україні

Основний інтерес Росії - щоб на чолі України були люди корумповані і недієздатні, які б боролися один з одним і які б не змогли привести Україну до процвітання.

Ілля Пономарьов. Фото: Апостроф.

Відомий російський опозиційний політик і екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов вважає, що на виборах в Україні у Кремля є дві мети, передають Патріоти України.

По-перше, Росія буде активно лякати українців, що їм треба зробити «правильний» вибір, тому що «неправильний вибір» буде нібито означати військову ескалацію. «Сразу оговорюсь, я не верю, что Путин на нее реально пойдет. С технической точки зрения такая возможность есть, но с политической подобный аллармизм маловероятен. В Кремле понимают, что это приведет к колоссальным политическим издержкам, людским потерям, а главное совершенно ничего не может ему дать с точки зрения финального результата. Так что при технической возможности я в сценарий широкомасштабной войны, по крайней мере, до конца следующего года, пока не пройдут все выборы, не верю совершенно», - впевнений екс-депутат Держдуми.

По-друге, через свою агентуру впливу Росія докладе всіх зусиль для того, щоб на перших ролях в Україні не опинилися б люди, які здатні провести ефективні і позитивні для українців економічні та соціальні реформи. Кремль не розраховує, що можна обрати проросійського президента або створити проросійську більшість у Верховній Раді. Демонстративна підтримка людей типу Медведчука є банальним відволікаючим маневром.

Основний інтерес Росії - щоб на чолі України були люди корумповані і недієздатні, які б боролися один з одним і які б не змогли привести Україну до процвітання. «Главная задача Кремля — в краткосрочном режиме показывать россиянам, что революция не может привести к позитивным изменениям, а в долгосрочной перспективе — чтобы украинцы сами устали от происходящего и попросились под крыло Кремля. А для этого нужно чем хуже, тем лучше», — вважає Пономарев.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...