Хіти тижня. Memento mori: Тіллерсон поставив хрест на Путіні

США не вірять в те, що нормалізація американо-російських відносин можлива за нинішнього російського керівництва.

Рекс Тіллерсон

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс".

За його словами, Сполучені Штати готові продовжувати співпрацю з Росією в тих аспектах, в яких інтереси двох країн збігаються, проте до вирішення проблеми України нормалізація відносин між двома країнами неможлива, а цього при нинішньому керівництві РФ не відбудеться.

"Ми стоїмо на сторожі в умовах російської агресії, але ми визнаємо необхідність спільної роботи з Росією там, де у нас є спільні інтереси", - сказав Тіллерсон.

"Сьогодні у США погані відносини з відродженою Росією, яка в останнє десятиліття вторглася в сусідні країни - Грузію та Україну, підриває суверенітет західних держав, втручаючись у вибори у нас і в інших державах", - заявив він.

Держсекретар зазначив, що призначення Курта Волкера спецпредставником США по Україні "підтверджує нашу прихильність відновленню суверенітету і територіальної цілісності України".

"Без мирного врегулювання ситуації в Україні, яке має починатися з виконання Росією Мінських угод, відносини з Росією не можуть бути нормальними", - підкреслив дипломат.

"Що стосується Росії, то ми не маємо ілюзій щодо режиму, з яким маємо справу", - підсумував він.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...