Хіти тижня. Мільярд рублів "коту під хвіст": Ізраїль збив російську "пташку" на кордоні із Сирією (фото)

Скандал всіляко намагаються зам'яти. Кремлівські ЗМІ, як води у рот набрали.

Ізраїльтяни збили російський БПЛА. Фото: соцмережі.

У Сирії ЦАХАЛ 12 липня розгромив російський безпілотник "Форпост-2" вартістю майже в 1 мільярд рублів. Про нищівний удар ізраїльтян по російському угрупованню розповів в Facebook експерт по Близькому Сходу російський блогер Ель Мюрид, передають Патріоти України.

Інцидент трапився ще 12 липня акурат перед візитом прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху в РФ. Резонансний випадок був проігнорований як кремлівськими, так і ізраїльськими ЗМІ - не захотіли роздмухувати галас. Однак правда спливла назовні. Виявилося, що бійці ЦАХАЛ засікли невідомий безпілотник на території Сирії за 10 км від своїх Голанських висот. Вони запідозрили росіян і зв'язалися з ними, щоб дізнатися, чи не їх це дрон. Відповідь отрималу стандартну - "настамнет" і вдарили ракетою. БПЛА все-таки був російським. Більш того, з'ясувалося, що це "Форпост-2", вартість якого сягає майже 1 мільярда рублів.

Мюрид, коментуючи інцидент, припустив, що "Форпост" до Голанських висот послали якісь російські олігархи, які відстоюють в Сирії свої бізнес-інтереси. Їм міг не сподобатися той факт, що Ізраїль видавлює Іран з конфлікту, та ще й залучає до цього Кремль. "Частина російських угрупувань намагається протидіяти Ізраїлю, не надто турбуючись про можливі наслідки для всієї російської політики в регіоні", - попередив експерт про неприємності, які загрожують РФ. Важливо зазначити, що це вже другий за рахунком "Форпост", який РФ втратила в Сирії.


Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...