Хіти тижня. Москва боляче на це реагує: Військовий експерт розповів, чого чекати від Кремля у відповідь на постачання в Україну озброєнь зі США

На думку аналітика, поки не пройде Чемпіонат світу з футболу, з боку РФ будуть тільки політичні заяви.

Олег Жданов. Фото:antikor.com.uaПоставки озброєнь США в Україну істотно підвищать потенціал української армії, що "категорично неприйнятно" для Кремля; але до певного моменту він буде обмежуватися лише політичною, а не військовою відповіддю. Таку думку Обозревателю висловив військовий експерт Олег Жданов, зазначають Патріоти України.

"Програма військової допомоги США, звичайно, працює, гроші будуть виділятися. План передачі озброєння - секретний документ, він узгоджений між Пентагоном і Генштабом ЗСУ. Але це озброєння, в тому числі Javelin, підвищить потенціал ЗСУ.

Наші шанси на успіх військової операції почнуть рости, що категорично неприйнятно для Російської Федерації - ні у військовому, ні в політичному плані. Тому вони так боляче реагують на ці повідомлення", - сказав експерт.

На питання, чи буде реакція Кремля лише у вигляді заяв, експерт відповів, що поки не пройде Чемпіонат світу з футболу, будуть тільки політичні заяви. "Створюючи образ миротворця, Путін навряд чи піде на якусь конфронтацію." - зазначив Жданов.

У той же час він переконаний в тому, що "уповільнена війна" на сході країни продовжиться - перший пункт Мінських угод про повне припинення вогню не буде виконаний.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...