Хіти тижня. "Можу сміливо назвати це громадянським конфліктом": Коломойський зробив гучну заяву про війну на Донбасі (відео)

За словами олігарха, незважаючи на те, що Росія продовжує постачати терористів на Донбасі зброєю і командним складом, в країні вже хочуть "завершити цю історію".

Ігор Коломойський. Фото: скрін відео

Український олігарх Ігор Коломойський назвав війну на Донбасі "громадянським конфліктом", оскільки з обох сторін в ньому беруть участь українці. Про це він заявив у програмі "Нємцова.Інтерв'ю" на каналі DW, передають Патріоти України.

Спочатку, за його словами, заколот на Донбасі, який переріс у збройний конфлікт, створила Росія.

"Те, що відбувається в Донбасі - це заколот, інспірований зовнішньою стороною - в даній ситуації Росією - яка повністю забезпечила важким, легким і іншим озброєнням ... Але сьогодні я можу називати його сміливо громадянським конфліктом за однією характерною ознакою - по обидва боки в ньому беруть участь громадяни України", - пояснив Коломойський.

Він також висловив думку, що незважаючи на те, що Росія продовжує постачати терористів на Донбасі зброєю і командним складом, в країні вже хочуть "завершити цю історію".

«З одного боку, він (конфлікт. - Ред.) повністю підтримується Росією - забезпечується зброєю, військовими інструкторами, командним складом, боєприпасами, матеріальним і артилерійським постачанням. Кордон відкритий - жодної проблеми з цим немає.

З іншого боку, вона може б десь хотіла завершити цю історію - звалити звідти якось. Занадто висока ціна за це. Але є безліч проблем - вона це зробити не може", - підсумував Коломойський.

Наразі знищено лише один: Російські "танки-черепахи" можуть бути проривниками, це небезпечний момент, - Forbes

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

На фронті все частіше фіксують дивні російські танки з "панцирами". Т-72 із широкою захисною бронею зверху отримали назву "танки-черепахи". Ймовірно, їх можуть використовувати для розмінування. Як пише Forbes, усі помічені "танки-черепахи" належать 5-й...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: