Хіти тижня. "Ми попереджали російську сторону": Генерал США розповів про знищення путінських найманців у Сирії

Військовий зазначив, що США очікували атаку на цьому напрямку, оскільки цілий тиждень спостерігали приготування до неї і попереджали російську сторону про неприпустимість агресії.

Джеффрі Херріган. Фто:Хартия97Командування ВПС США заявило, що не потерпить агресії проти своїх сил, коментуючи знищення колони російських найманців вночі з 7 на 8 лютого в Сирії. Про це заявив генерал-лейтенант ВПС США Джеффрі Херріган, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт департаменту оборони США.

"Я знаю що ви збираєтеся запитати, тому я не збираюся спекулювати про те чиї це були сили і хто ними командував. Як я говорив всі ті два роки, поки я командую ВПС коаліції, ми сфокусовані на одному ворозі - ІДІЛ. Ми не збираємося битися більше ні з ким, але як Держсекретар (Джим) Меттіс сказав минулого тижня, "Якщо ви нам погрожуєте, це буде ваш найдовший і найважчий день", - заявив він.

Херріган зазначив, що США очікували атаку на цьому напрямку, оскільки цілий тиждень спостерігали приготування до неї і попереджали російську сторону про неприпустимість агресії.

За його словами, "ворожі для СДС формування" почали "абсолютно неспровоковану узгоджену атаку, застосувавши артилерію і танки через річку Євфрат проти бази СДС". У цей момент американські військові "негайно зв'язалися по гарячій лінії з російськими чиновниками, щоб попередити їх про неспровоковану атаку на відомі позиції СДС і коаліції", розповів воєначальник.

Він також розповів про сам перебіг бою.

"Ворожі сили почали атаку, обстрілявши артилерією і танками позиції "СДС", а потім в атаку перейшли підрозділи батальйонного розміру під прикриттям вогню артилерії, танків, реактивних систем залпового вогню і мінометів. Після цього посадові особи коаліції схвалили удари для знищення ворожих сил. ВПС почали атакувати наступаючі частини в координації з "СДС".

Точкові удари наносилися протягом більше трьох годин з повітря, наземної артилерії, були спрямовані літаки F-15Es, МQ-9s, Б-52, АС-130, і AH-64 Apach. Були знищені декілька артилерійських знарядь і танків", - описав картину бою генерал.

"Як тільки атакуючі почали відступати - ми припинили вогонь", - підсумував Херріган.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...